Nuffnang

Monday, August 26, 2013

Tips for Beach Holiday - Phuket

Salam uols. Sempat tak sempat I kena jugak hapdet blog I. Kali ni I nak story persiapan I untuk bercuti ke pantai. Apa keperluan kita dan apakah expectation nya. Semua org happy kan bila nak pergi bercuti.. *loncat-loncat atas pasir feeling tepi pantai*

Untuk pengetahuan uols, I akan bercuti ke Phuket bermula 30 August sehingga 3 September. 5 hari 4 malam! I akan duduk di area Patong. Sape yg nak join, masih sempat lagi untuk beli ticket flight..

Antara kelengkapan yg I rasa wahjeb I bawak adalah seperti di bawah:

Spray Sunblock dengan protection SPF110
Ini adalah antara benda wahjeb ye utk uols pakai semasa di pantai. Kita tak nak lah nanti, balik daripada pergi bercuti, badan kita hitam legam gitu... Mesti lah kita nak kulit kita ala2 color bronzy macam Beyoncé kan... Lagi tinggi SPF tu lagi helok! I tak suka pakai yg lotion Nye tu..Bau dia sangat menyengat! Produk yg lotion yg I seswai adalah from Nivea..

Aloe Vera Gel: Seswai!
Lepas penat mandi laut dari pagi sampai petang, kulit perlu di belai lembut dengan aloe vera gel uols... Baru lah kulit kita menjadi selembut bayi yang baru lahir.. mwahahahaha.... Dalam pada masa yg sama, aloe vera ni elok utk menyejukkan balik and walau macam mana pun kita letak sunblock, tetap akan ada kulit yg terbakar jugak.

Buku untuk dibaca
I jalan2 kat MPH Mid Valley. And I like to relax masa beach holiday, lagi2 kalau kat Patong beach tu. Amat seswai sekali duduk berehat sambil baca buku. So, I beli lah this book. The content of this book, I will share with you in my next entry.


Sony MP3 Player

Koleksi lagu mesti mantap. Takkan lah I nak baca buku 24-7 kan... And tak lalu lah jugak nak dengar deruan ombak sepanjang masa. So selang 1 jam mungkin I akan dengar alunan muzik Tanah air dan antarabangsa pilihan I. Niat hati nak beli Bluetooth speaker... Tapi nanti ganggu org lain pulak..


Gambar kat atas ni, I tak perlu lah nak cerita. This is like my life!!!! Volleyball. Tak lengkap percutian Phuket I kalau I tak dapat main volley dengan kengkawan. So, I akan pastikan untuk bawak bola utk main waktu petang2 kat tepi pantai.


Lastly, bendera Malaysia. Why??? Coz I'll celebrate Merdeka di sana!!! Ini adalah antara barang2 penting yg I akan bawak. Ada lah few more things like running shoes sbb kami plan nak jogging tepi pantai waktu pagi... So, I believe uols pun ada list of things yg uols takkan tinggalkan.. Please share with me..

P.s.: Kalau uols ada tips di Phuket please bg tau I.

xoxo





Friday, August 23, 2013

Lamaran di Tolak - Indian


Sapa pernah melamar?? Sila angkat tangan?
Dimana uols melamar?
Bila?

Well, melamar adalah satu bahagian penting dalam hidup seseorang apabila nak mendirikan rumah tangga. Kalau boleh nak buat yang terbaik!! Kalau kat Malaysia ni, hado yang buat kat Restoran Berputar, KL Tower, ada yg buat kat pulau-pulau indah, hado yg buat kat KLCC, ada yg buat surprise kat Taman Burung, ada yang gi taman pastu nari2 guling dan kemudian....tadaaaa!! Keluar cincin sajorh and ada jugak yg buat ala kadar sajorh... Kebanyakkannya ala kadar je lah kan... *Uols pun sama ala kadar... I tau!*

Bila tgk video kat atas tu, I terasa sedih pun hado, padan muka pun hado. Tapi, I pun tatau apa sebab pompuan tu tetiba tampar dia kan.. Mungkin:

1. Dia masih belum bersedia
2. Cara lamaran tu, membuatkan pompuan tu panik dan malu
3. Actually pompuan tu tak suka laki tu... *Nak pow duit dia sajorh*

Dan yang terakhir yg boleh I fikirkan, yang maybe pompuan tu K.I.N.K.Y! *
 
4. Pompuan tu ada fetish suka tampar-menampar!! Konsep suka kena lanyak dulu baru puas uols!!! *matilah*

Saya tak nak kahwin! Jangan paksa!!!
Walau apa-pun, sebelum nak melamar kita kena lah tau cara partner kita...ye dok... Jangan lah nak buat surprise gila-gila uols... I takut akhirnya kena penampar sajorh!

Apakah cara lamaran yg paling hunik uols penah tengok? Or nak senang, macam mana husband-husband korang lamar korang??  Cuba share kat sini!

xoxo





Thursday, August 22, 2013

Konsert Lentera Timur - Dato' Siti Nurhaliza

Bila: 20-22 September 2013
Time: 8:30 p.m.
Where: Panggung Sari, Istana Budaya

Harga Ticket: Bermula daripada RM78 - RM338


Kepada semua peminat-peminat tegar DCT, ticket Konsert Lentera Timur sudah mula terjual sejak dari minggu lepas lagi.Nama konsert ni sendiri pun dah menampakkan konsep konsert tersebut iaitu konsert irama Malaysia *konpom ada sesetengah part yang aku akan lentok2 ngantuk*

Tapi konsert DCT tak pernah mengecewakan I. Daripada DCT turun dari langit *konsep diterbangkan la* sampai la konsep ala2 sajorh!! Semuanya best! Konsert terbaik yang pernah I pergi adalah konsert Satu di Istana Budaya. Oh lupa nak bg tau. I kan kiasu... So I dah beli ticket konsert ni..mwahahahaha. I akan pergi pada hari Ahad, 22 hb. Kira malam terakhir lah.

Selalunya, pada malam terakhir, DCT akan bagi yg terbaik untuk peminat. Almaklumlah, malam last kan. Katanya, sape yang pergi malam terakhir, DCT akan bagi door gift kipas buluh dengan towel muka *hado???? konsep pergi rumah org kahwin*

Okaylah, I tak nak mengarut dah. Jom pergi sesama uols. Macam mana? Uols boleh beli ticket secara only di: Click Here --> www.AirAsiaRedtic.com

OR

Istana Budaya: 0187197333
Victoria Music Outlet Sg Wang:  0321487208
Victoria Music Outlet Amcorp Mall: 0321487208
Victoria Music Outlet Tropicana: 0377222955
Victoria Music Outlet BSC: 0320931093
Rock Corner KLCC: 0321815560
Rock Corner The Gardens: 0322014893
Rock Corner The Curve: 0377331139
Rock Corner Subang Parade: 0356131139
KL Life Centre TEL: 0321622570
Tune Store: Low Yat Plaza
AirAsia Travel Service Center: KL Sentral

Untuk pertanyaan lanjut uols boleh hubungi AirAsiaRedtix Ticketing Hotline di +60387754666 from 9:00 a.m. to 6:00 p.m. weekdays only!

xoxo