Nuffnang

Thursday, December 30, 2010

Heart Erin Bayou

Do I have to change my name? Will it get me far?
Should I lose some weight? Am I gonna be a star? - Madonna
Alhamdulillah. Tercapai impian dia nak ke America utk sambung belajar kat sana. Dah lama dia apply and to find any assistantship atau sugar dad yg nak sara hidup dia kat sana..Nan hado uols! Nak harap scholar?? Hado ke dgn result yg macam haram masa kat UTM dulu?? Nan hado uols..I bukan nak story macam mana dia ke sana, mcm mana dia dpt ke sana, berapa lama dia ke sana, why dia?? or etc. I nak story the best of the best about Erin yg I tau from the collection of the best photo in her FB (her tuh and....best ke!!!!).
Zaman Cik Gem ke?
Cik Gem - Senang betul dia nak turun naik kan berat badan. Masa kat Uni dulu, aiyo...boleh tahan cik gem nya sehinggakan kami di Jalan Kebudayaan takut nak jalan dgn dia kalau lepas balik dr chatting kat Locos. Ye lah...dah lah kami salu kena kejar anjing...Tak ke dia yg akan menjd mangsa sbb dia lari lambat..But, no no no. Dia bukan spt yg disangkakan. Sungguhpun dia cik-gem (sambil tutup tangan di mulut tanda ckp berlapik), dia lari ttp laju uols. Tapi kegemukan dia tak lama la...Dia pun macam I jugak. Senang tersedar dr lamunan. Zasss.......dia kurus balik...Zasss.......dia cik-gem balik...dok putar2 kat situ je lah kan..Tak maintain macam I.
Pelajar Tahun Akhir Jurusan Perundangan
Impian - Sungguhpun gagal utk mendapat Ijazah Kelas Kedua Tinggi (Kelas Pertama jgn harap lah kan kalau pointer few semesters dpt 0. something sajorh), tapi dia simpan impian yg menggunung. Macam I kate td, dia cepat tersedar dr lamunan and naluri sebagai seorg pendidik tu tak henti kat situ je. Dia teringinnnnnnnnn sgt sambung belajar kat negeri org putih (gil-bat OP katanya). Rezeki dia, insyaAllah 5 January 2011, dia akan fly ke America. I spt biasa memberi support 100% kat dia (propa je......sah2 la aku dah cuba halang dr dia pi sana...jealous nih!). Apa pun, doa I mengiringi pemergian dia. *sedihnya!!!
Sila keluarkan alex anda!
I think this is the best!
Fashion - Dia ada fashion sense yg bagus and kau mampu pki leather type bikini (betul ke ni??) jalan2?? Dia salu tanya dgn I...yg ni ok tak? Yg tu ok tak? And I pun salu tanya kat dia. Keje pendidik....tapi setiap kali turun KL and shopping, dia akan masuk Nichi, Zara for Women, MNG and blh kata sume womens shop lah...Hazab kan! Baru pertama kali I tgk dia berpakaian kerja....hari ni....Yes....hari ni uols! Sbbnya, dia nak pergi interview Visa kat US High Commission!
TGI 29 Dec 2010
BFF - Above all, he's one of my bff! Walau macam mana aku/dia maki ke, gaduh ke, ngumpat ke, sakitkan hati ke....aku ttp syg kat dia! Apa yg I harapkan, dia belajar sungguh2 and balik semula ke Malaysia, jumpa kami/family and teruskan untuk mendidik anak bangsa dan menabur bakti kepada Negara kita! Doa I akan sentiasa mengiringi! Tu lah cerita yg tak berapa detail about one of my bff! Uols ada bff ke? Story lah dgn I. I Nak tau jugak....


xoxo


2 comments :

artisticklytouch said...

I suka komen-komen status dia dekat FB dan I sangat-sangat mengagumi kecantikan dia, kalau I steret...dah lama I mengorat dia

*nasib baik I tak steret

bye bye Erin..ingat nak, kita kat tempat orang jangan sombong2, kita kena hormat orang selalu nak. kalau perlu loi, loi..kalau perlu tot, tot!

*perlu ke ajar - tangan di dada, mata memandang ke atas

Kimmi Zarul Hamzah said...

Apa comment dia kat FB?