Nuffnang

Sunday, December 26, 2010

2011 Resolution

Alhamdulillah. Banyak benda yg berlaku in year 2010 yg korang sume dah tau kan. And I think I have revised my 2010’s resolution and I achieved most of it. For year 2011, I tak nak letak banyak sangat harapan. Yg peliknya kenapa every year everyone is talking or busy to coming up with new resolution. And kalau takde resolution tu salah ke? Weird kan… Tak weird lah….Cuma..mesti lah ada target for the year kan. Takkan kita nak duduk kat satu takuk je????
Propa je ni! Keje aku kat opis ni lah dia!
Let it be. Yg pasti, I ada resolution setiap tahun since 2007…Hm…sedih kan…sblm2 tu I takde resolution langsung…..In my early years I letak resolution vogue-the-vast. Orang lain buat 2-3 je…I letak sepuloh…hambik kau….nan hado satu pun yg tercapai. Apa taknya….resolutionnya i.e.: nak jadi pandai, say no to drug, nak jadi kaya (keje baru setahun jagung berazam nak jd kaya)..pokok pangkalnya….resolution kita tu mestilah kita rasa achievable atau blh kita ukur tahap kejayaan nye lah kan (indah tak language melks)…Tapi…depends jugak lah…sesetengah org pandang lebih jauh dr satu tahun.

Let me list down one-by-one my resolution: Love - I hidup kat dunia ni hanya sementara. So, I perlu sayang diri I then sayang jugak org lain di sekeliling I. Of course lah kadang2 I ada perasaan marah, terlaser, termaki, tercaras, tersentap etc...tapi semua tuh hanya main2 je uols..jgn cepat terasa hati. Pasal I sayang uols semua.
Dr. Love..Where are you?
Travel - Ha...yg ni best sket. Uols sume tau yg I ni suka travel (ada ke yg tak suke travel..? ada kot....) Ye lah...I dah keje penat2..I think I should pamper myself with something. Selama ni...I banyak habiskan duit holiday ke BKK. Ntah bape kali ulang-alik sana...So, I nak kurangkan...(ttp ada hati nak pergi jugak ni) I nak merasa jalan jauh2 pulak. My first milestone is Seoul of which Im going on March 2011 dengan Musa (ttp hado dimana2 percutian I kan nama ni), John, Eszudeen, Oliver, Hami and Miss B...Tasha! Ha ha...Tapi, yg paling penting, I ada simpan harapan nak ke.....
Dapat ke sampai ni?
Tau ke yg mana satu??? Mampu kalau I kata semua di atas??? Eastern Europe lah uols...Pasal I terpengaruh dgn Bel-Ami byk sgt. So teringin nak tgk keindahan negara diorg. Mesti best! Lets!

Party-Gal - Bila org sebut je nama I, sume org kata mulut I ni jahat lah...laser lah, kaki minum lah, main merata lah..macam2 lagih. Actually itu sume fitnah semata2 (matilah berangan nak cover diri sendrik). Tapi sebetulnya, I tak lah seburuk yg disangka..Dalam hati ada taman uols! Tahun 2011, I nak kurangkan (yg dah tersedia kurang pun) clubbing sume tuh. Malas lah nak jd party-gal lagi. Takat karaoke ke atau ada event member2 je ok lah kan... 
Salam Party-Gal! I tak nak jd U lagih!
So, kengkawan...kalau uols ajak I ke club for new year, I think I pass the baton to someone else lah ok. Jangan lah sentap pulak ye. Kimmi sayang kamu..(feeling2 nyanyi lagu Dayang).

Tahajjud Cinta - Yg ni kena lengkap. Ini bukan satu resolution. Ini adalah satu kewajipan. I cuba utk tinggalkan yg lagha...dan cuba utk memperbaiki hidup sendirik. Ye lah...I tatau bila hari kita kan. Takut uols!
Mampu kau marah kat tuhan gini?
But since I tak buat banyak mende2 ni pada tahun2 yg lepas, so tahun ni I berazam (tak kisah lah korang kata mende ni tak bleh azam ke hape) utk buat yg terbaekkkkk punya! Puasa thn 2010 dr 26 hari I akan lengkapkan pada tahun 2011. Mampu ke?? Seram......

I rasa itu dah cukup banyak tuk tahun 2011 not to mention yg kecik2 lah kan. So, I berharap semuanya akan tercapai. Bila kita ada impian, kita perlu buat planning. Takkan dah buat impian nak duduk sajorh????? Kau hengat kau Amy Mastura dlm cite Puteri Impian tu???? So, I kena lah wat perancangan sendrik...Shhh...How I wanna do it...tak bleh lah nak share kat sini... Tapi uols perlu tau yg I ada mende ni..I propa lagih!
Kau hado?
Tinggal 4 hari je lagih nak ke tahun baru. Uols dah revised ke resolution 2010? Dah buat ke resolution 2011? Please share dgn I ok! I suke mende2 gini....I kan kay-poh-chee...

xoxo

4 comments :

Ajax Shams said...

Sbenonye ko wat entry nih utk bgtau ko x nak join g MP on dat 1/1 kan?!?!?!
Menchilah!

Kimmi Zarul Hamzah said...

Hm...Kan ada exception uols!

artisticklytouch said...

hmmm...iols tak pikir lagi resolution. this year punya pun dah lupa hehe

I like your travel resolution, mengingatkan I pada movie Road Trip. semoga tercapai impian uols

but I love tahajjud cinta the most...alah uols, lagi 4 hari je nak cukup 30..bukannya susah pun. nanti startlah practice bila masuk Rejab dan Syaaban so by Ramadan, uols rilek je buat sebulan tu.

oh, I dah follow uols.

Kimmi Zarul Hamzah said...

Heart Utt!