Nuffnang

Tuesday, December 28, 2010

Gym Rat

Kegigihan I untuk ke gym timbul masa I baru2 nak start keje kat Maybank of which masa tahun 2005 (maknanya dah masuk tahun ke-6 I ke gym...hasilnya hado?). Suka tgk org lain yg badan meletop pom-pom-pom menari atas podium and at the same time, gym ni jugak adalah hobi I.. Dan oleh kerana ittew, I pun menyimpan hasrat utk start mengepam badan sendrik. Cite pasal nak start ke gym ni...bukan senang ok. I ingat lagi...berbekalkan duit I buat part time jual perfume masa lepas study dulu (roughly dlm 3k plus kot) lah I dpt join gym. Actually, byk keje I dah buat sblm I menjd berjaya sebegini...(nada riak timbul...) Takpe...itu sume I akan cite dlm episod lain...Uols tunggu hoccay!
Target I! Uols? *Jgn cik cap ok!
Masa I nak register gym, office I kat Jln 222 Petaling Jaya. So, setiap hari akan lalu FF Axis. First time pi sana pas keje hari Sabtu dgn Farah. Total I kena byr time tu lebih kurang 500+ kot. Since, I syg dgn duit hasil jual perfume tu, I dpt join Home sajorh.
Uols? Jantan First?
So, dr situ lah bermula routine I. Routine I senang je. I akan focus on satu part each day i.e.: Mon-Chest+Abs, Wed-Back+Abs & Fri-Shoulder+Abs *ulang lagi. I gigih sgt pergi gym tht time coz of few reasons lah kan which I think its irrelevant for me to mention here. Selalunya I akan ke gym on alternate day pasal jln ke FF tu membuatkan I takde reason utk tak pergi. Few months after I join, FF buat promotion utk Maybank staff of which byr RM120/month and I dihapgred ke Passport, I happy sgt!
Hadek kau main bunga api sbb happy sgt!
2007, I tukar keje to RHB (ni I belum cite lagi tmpt2 keje yg baru 5 thn tapi dah tukar 4x). Masa kat sini, I dah tak blh pergi ke Axis sbb jauh sgt. So I byk kali ke Maxis. Lg pun Isal salu work out dgn I. Takdelah I rasa bosan sgt...(walhal scan org manjang). And thn ni jugak lah I start dgn Monkey. Ever since then, lokasi gym pun berubah pasal Monkey gym kat True Fitness. Di sbbkan mende ni and plus baru lepas balik holiday frm HKT (thn 2008), so I telah berehat selama hampir sethn (maknanya I baru 5 thn ke gym..berangan kan..). KFC, Mcdonald, Mamee, Love Letters, Chocolate...sebut jelah sume jenis junkies...jd my best friend. Zassss......berat I naik and perut I trus maju ke depan. Nasib baik I ni jenis yg senang tersedar dr lamunan....I tak tunggu lama, mid 2009, I join Impressive Fitness konon2nya dekat dgn rumah (gym ni kat Taman Desa jugak) and takde alasan tuk tak pergi sbb dekat. Ttp uols...nan hado!

I bersyukur to my current co now psl diorg ada bg benefit: co byr fee FF. Yeay! I tanpa berlengah on my second day, trus register FF masa I joined on January 2010. Kegigihan I thn ni blh tahan jugak sampai I berjaya mendpt badge kat foursquare!
Check-in propa sah2 la dpt! 
Yg paling latest sekali on 27 December, I ke FF Axis. Then diorg ada buat weighing for body fat. Then I buat. Ni lah hasilnya..
2011 boleh gigih lagi kan?
Kalau I byk duit, mmg I buat gini sajorh
Based on PT yg buat ni, I kena kurangkan berat badan sebyk 4.4kg. My current body fat is 23%. My ideal weight is 56.7kg. Takpe....I akan berusaha lebih keras utk dptkan that figure. Tapi ni tak termasuk dlm resolution I 2011 ok. Pasal ni usaha yg berterusan.. Uols plak macam mana?? Dah cantik ke??? Trend skrg badan pondan pom-pom-pom lah uols! So apa lg? 


xoxo

4 comments :

artisticklytouch said...

haha ingatkan iols sorang je yang gaygeh menipu nak dapatkan badge foursquare rupanya ada juga yang terdesak macam iols :D

eh, badan uols oklah..pom pom pom jugak apa tapi iols tak tastelah sbb uols pompuan.

baguslah uols, teruskan kegigihan

Kimmi Zarul Hamzah said...

Wajheb uols

Fidree Aziz said...
This comment has been removed by the author.
Fidree Aziz said...

Suntik jeer uols...tak payah nak gigih register gym...hehehe.. Tgok je body iols.. Slim fit kann?