Nuffnang

Thursday, December 30, 2010

Heart Erin Bayou

Do I have to change my name? Will it get me far?
Should I lose some weight? Am I gonna be a star? - Madonna
Alhamdulillah. Tercapai impian dia nak ke America utk sambung belajar kat sana. Dah lama dia apply and to find any assistantship atau sugar dad yg nak sara hidup dia kat sana..Nan hado uols! Nak harap scholar?? Hado ke dgn result yg macam haram masa kat UTM dulu?? Nan hado uols..I bukan nak story macam mana dia ke sana, mcm mana dia dpt ke sana, berapa lama dia ke sana, why dia?? or etc. I nak story the best of the best about Erin yg I tau from the collection of the best photo in her FB (her tuh and....best ke!!!!).
Zaman Cik Gem ke?
Cik Gem - Senang betul dia nak turun naik kan berat badan. Masa kat Uni dulu, aiyo...boleh tahan cik gem nya sehinggakan kami di Jalan Kebudayaan takut nak jalan dgn dia kalau lepas balik dr chatting kat Locos. Ye lah...dah lah kami salu kena kejar anjing...Tak ke dia yg akan menjd mangsa sbb dia lari lambat..But, no no no. Dia bukan spt yg disangkakan. Sungguhpun dia cik-gem (sambil tutup tangan di mulut tanda ckp berlapik), dia lari ttp laju uols. Tapi kegemukan dia tak lama la...Dia pun macam I jugak. Senang tersedar dr lamunan. Zasss.......dia kurus balik...Zasss.......dia cik-gem balik...dok putar2 kat situ je lah kan..Tak maintain macam I.
Pelajar Tahun Akhir Jurusan Perundangan
Impian - Sungguhpun gagal utk mendapat Ijazah Kelas Kedua Tinggi (Kelas Pertama jgn harap lah kan kalau pointer few semesters dpt 0. something sajorh), tapi dia simpan impian yg menggunung. Macam I kate td, dia cepat tersedar dr lamunan and naluri sebagai seorg pendidik tu tak henti kat situ je. Dia teringinnnnnnnnn sgt sambung belajar kat negeri org putih (gil-bat OP katanya). Rezeki dia, insyaAllah 5 January 2011, dia akan fly ke America. I spt biasa memberi support 100% kat dia (propa je......sah2 la aku dah cuba halang dr dia pi sana...jealous nih!). Apa pun, doa I mengiringi pemergian dia. *sedihnya!!!
Sila keluarkan alex anda!
I think this is the best!
Fashion - Dia ada fashion sense yg bagus and kau mampu pki leather type bikini (betul ke ni??) jalan2?? Dia salu tanya dgn I...yg ni ok tak? Yg tu ok tak? And I pun salu tanya kat dia. Keje pendidik....tapi setiap kali turun KL and shopping, dia akan masuk Nichi, Zara for Women, MNG and blh kata sume womens shop lah...Hazab kan! Baru pertama kali I tgk dia berpakaian kerja....hari ni....Yes....hari ni uols! Sbbnya, dia nak pergi interview Visa kat US High Commission!
TGI 29 Dec 2010
BFF - Above all, he's one of my bff! Walau macam mana aku/dia maki ke, gaduh ke, ngumpat ke, sakitkan hati ke....aku ttp syg kat dia! Apa yg I harapkan, dia belajar sungguh2 and balik semula ke Malaysia, jumpa kami/family and teruskan untuk mendidik anak bangsa dan menabur bakti kepada Negara kita! Doa I akan sentiasa mengiringi! Tu lah cerita yg tak berapa detail about one of my bff! Uols ada bff ke? Story lah dgn I. I Nak tau jugak....


xoxo


Tuesday, December 28, 2010

Gym Rat

Kegigihan I untuk ke gym timbul masa I baru2 nak start keje kat Maybank of which masa tahun 2005 (maknanya dah masuk tahun ke-6 I ke gym...hasilnya hado?). Suka tgk org lain yg badan meletop pom-pom-pom menari atas podium and at the same time, gym ni jugak adalah hobi I.. Dan oleh kerana ittew, I pun menyimpan hasrat utk start mengepam badan sendrik. Cite pasal nak start ke gym ni...bukan senang ok. I ingat lagi...berbekalkan duit I buat part time jual perfume masa lepas study dulu (roughly dlm 3k plus kot) lah I dpt join gym. Actually, byk keje I dah buat sblm I menjd berjaya sebegini...(nada riak timbul...) Takpe...itu sume I akan cite dlm episod lain...Uols tunggu hoccay!
Target I! Uols? *Jgn cik cap ok!
Masa I nak register gym, office I kat Jln 222 Petaling Jaya. So, setiap hari akan lalu FF Axis. First time pi sana pas keje hari Sabtu dgn Farah. Total I kena byr time tu lebih kurang 500+ kot. Since, I syg dgn duit hasil jual perfume tu, I dpt join Home sajorh.
Uols? Jantan First?
So, dr situ lah bermula routine I. Routine I senang je. I akan focus on satu part each day i.e.: Mon-Chest+Abs, Wed-Back+Abs & Fri-Shoulder+Abs *ulang lagi. I gigih sgt pergi gym tht time coz of few reasons lah kan which I think its irrelevant for me to mention here. Selalunya I akan ke gym on alternate day pasal jln ke FF tu membuatkan I takde reason utk tak pergi. Few months after I join, FF buat promotion utk Maybank staff of which byr RM120/month and I dihapgred ke Passport, I happy sgt!
Hadek kau main bunga api sbb happy sgt!
2007, I tukar keje to RHB (ni I belum cite lagi tmpt2 keje yg baru 5 thn tapi dah tukar 4x). Masa kat sini, I dah tak blh pergi ke Axis sbb jauh sgt. So I byk kali ke Maxis. Lg pun Isal salu work out dgn I. Takdelah I rasa bosan sgt...(walhal scan org manjang). And thn ni jugak lah I start dgn Monkey. Ever since then, lokasi gym pun berubah pasal Monkey gym kat True Fitness. Di sbbkan mende ni and plus baru lepas balik holiday frm HKT (thn 2008), so I telah berehat selama hampir sethn (maknanya I baru 5 thn ke gym..berangan kan..). KFC, Mcdonald, Mamee, Love Letters, Chocolate...sebut jelah sume jenis junkies...jd my best friend. Zassss......berat I naik and perut I trus maju ke depan. Nasib baik I ni jenis yg senang tersedar dr lamunan....I tak tunggu lama, mid 2009, I join Impressive Fitness konon2nya dekat dgn rumah (gym ni kat Taman Desa jugak) and takde alasan tuk tak pergi sbb dekat. Ttp uols...nan hado!

I bersyukur to my current co now psl diorg ada bg benefit: co byr fee FF. Yeay! I tanpa berlengah on my second day, trus register FF masa I joined on January 2010. Kegigihan I thn ni blh tahan jugak sampai I berjaya mendpt badge kat foursquare!
Check-in propa sah2 la dpt! 
Yg paling latest sekali on 27 December, I ke FF Axis. Then diorg ada buat weighing for body fat. Then I buat. Ni lah hasilnya..
2011 boleh gigih lagi kan?
Kalau I byk duit, mmg I buat gini sajorh
Based on PT yg buat ni, I kena kurangkan berat badan sebyk 4.4kg. My current body fat is 23%. My ideal weight is 56.7kg. Takpe....I akan berusaha lebih keras utk dptkan that figure. Tapi ni tak termasuk dlm resolution I 2011 ok. Pasal ni usaha yg berterusan.. Uols plak macam mana?? Dah cantik ke??? Trend skrg badan pondan pom-pom-pom lah uols! So apa lg? 


xoxo

Sunday, December 26, 2010

2011 Resolution

Alhamdulillah. Banyak benda yg berlaku in year 2010 yg korang sume dah tau kan. And I think I have revised my 2010’s resolution and I achieved most of it. For year 2011, I tak nak letak banyak sangat harapan. Yg peliknya kenapa every year everyone is talking or busy to coming up with new resolution. And kalau takde resolution tu salah ke? Weird kan… Tak weird lah….Cuma..mesti lah ada target for the year kan. Takkan kita nak duduk kat satu takuk je????
Propa je ni! Keje aku kat opis ni lah dia!
Let it be. Yg pasti, I ada resolution setiap tahun since 2007…Hm…sedih kan…sblm2 tu I takde resolution langsung…..In my early years I letak resolution vogue-the-vast. Orang lain buat 2-3 je…I letak sepuloh…hambik kau….nan hado satu pun yg tercapai. Apa taknya….resolutionnya i.e.: nak jadi pandai, say no to drug, nak jadi kaya (keje baru setahun jagung berazam nak jd kaya)..pokok pangkalnya….resolution kita tu mestilah kita rasa achievable atau blh kita ukur tahap kejayaan nye lah kan (indah tak language melks)…Tapi…depends jugak lah…sesetengah org pandang lebih jauh dr satu tahun.

Let me list down one-by-one my resolution: Love - I hidup kat dunia ni hanya sementara. So, I perlu sayang diri I then sayang jugak org lain di sekeliling I. Of course lah kadang2 I ada perasaan marah, terlaser, termaki, tercaras, tersentap etc...tapi semua tuh hanya main2 je uols..jgn cepat terasa hati. Pasal I sayang uols semua.
Dr. Love..Where are you?
Travel - Ha...yg ni best sket. Uols sume tau yg I ni suka travel (ada ke yg tak suke travel..? ada kot....) Ye lah...I dah keje penat2..I think I should pamper myself with something. Selama ni...I banyak habiskan duit holiday ke BKK. Ntah bape kali ulang-alik sana...So, I nak kurangkan...(ttp ada hati nak pergi jugak ni) I nak merasa jalan jauh2 pulak. My first milestone is Seoul of which Im going on March 2011 dengan Musa (ttp hado dimana2 percutian I kan nama ni), John, Eszudeen, Oliver, Hami and Miss B...Tasha! Ha ha...Tapi, yg paling penting, I ada simpan harapan nak ke.....
Dapat ke sampai ni?
Tau ke yg mana satu??? Mampu kalau I kata semua di atas??? Eastern Europe lah uols...Pasal I terpengaruh dgn Bel-Ami byk sgt. So teringin nak tgk keindahan negara diorg. Mesti best! Lets!

Party-Gal - Bila org sebut je nama I, sume org kata mulut I ni jahat lah...laser lah, kaki minum lah, main merata lah..macam2 lagih. Actually itu sume fitnah semata2 (matilah berangan nak cover diri sendrik). Tapi sebetulnya, I tak lah seburuk yg disangka..Dalam hati ada taman uols! Tahun 2011, I nak kurangkan (yg dah tersedia kurang pun) clubbing sume tuh. Malas lah nak jd party-gal lagi. Takat karaoke ke atau ada event member2 je ok lah kan... 
Salam Party-Gal! I tak nak jd U lagih!
So, kengkawan...kalau uols ajak I ke club for new year, I think I pass the baton to someone else lah ok. Jangan lah sentap pulak ye. Kimmi sayang kamu..(feeling2 nyanyi lagu Dayang).

Tahajjud Cinta - Yg ni kena lengkap. Ini bukan satu resolution. Ini adalah satu kewajipan. I cuba utk tinggalkan yg lagha...dan cuba utk memperbaiki hidup sendirik. Ye lah...I tatau bila hari kita kan. Takut uols!
Mampu kau marah kat tuhan gini?
But since I tak buat banyak mende2 ni pada tahun2 yg lepas, so tahun ni I berazam (tak kisah lah korang kata mende ni tak bleh azam ke hape) utk buat yg terbaekkkkk punya! Puasa thn 2010 dr 26 hari I akan lengkapkan pada tahun 2011. Mampu ke?? Seram......

I rasa itu dah cukup banyak tuk tahun 2011 not to mention yg kecik2 lah kan. So, I berharap semuanya akan tercapai. Bila kita ada impian, kita perlu buat planning. Takkan dah buat impian nak duduk sajorh????? Kau hengat kau Amy Mastura dlm cite Puteri Impian tu???? So, I kena lah wat perancangan sendrik...Shhh...How I wanna do it...tak bleh lah nak share kat sini... Tapi uols perlu tau yg I ada mende ni..I propa lagih!
Kau hado?
Tinggal 4 hari je lagih nak ke tahun baru. Uols dah revised ke resolution 2010? Dah buat ke resolution 2011? Please share dgn I ok! I suke mende2 gini....I kan kay-poh-chee...

xoxo

Thursday, December 23, 2010

Merry Christmas & Happy New Year


Sempena dah nak akhir tahun ni, I nak ucapkan Selamat Hari Natal and Selamat Tahun Baru 2011. Tahun 2010 terselit mcm2 peristiwa yg best and tak best. Ok..Let me start from January.

January: Bulan ni bulan yg tak tau lah nak kata bertuah ke tidak for me. Pasal, I dpt tawaran kerja at one of BIG GLC kat Malaysia. Big doesn't mean besar macam Maybank or PNB or Petronas. Working kat sini, byk yg tak best dr best. Tapi ini sume telah tersurat dlm hidup kita kan. Terima ajelah... Bye2 EON Bank. I had great happy moment with EON Bankers i.e.: Bahrin, Suzana, Ahmad, Akbar, Ratzlina, Kelly, Pang, Kak Shima, Raihan and yg lain2 lah. Sorry la kalau tak dpt list kan sume nama! Anggap je lah nama korg ada! Yg paling perlu aku ingat, bulan January ni jugak, tanggal 3 January..genap 16 tahun ayah aku meninggal. Alfatihah!

My Office Entrance
February & March: Not much things happen in February apart from another Chinese New Year and I sedih sbb Monkey balik kampung and I'm all alone in KL. 

April & May: Bulan ni bulan cinta ♥♥♥ Apa tak nya. 22 April Birthday Monkey and 29 May is my Birthday! Tak ke bulan cinta tu?? Bulan April jugak bulan yg pertama submit paper to Audit & Risk Mgmt Committee and Board. So bulan ni a bit messy. Also, to remember 9 April 2010, Wak Gu meninggal dunia. Hm...macam2 jugak bulan April and May ni!
June: Bulan World Cup! (kalau pendek ni je aku tulis maknanya takde hape2 lah bulan ni!)
Team I support during World Cup
July: Bulan July bulan cinta ♥♥♥ lagi sekali. 20 July, genap lah 3 thn aku dgn Monkey. So, sempena dgn cinta ♥♥♥ takkan lah duduk kat KL je kan. Mesti lah jalan2. So, we both decided pergi HKT. Kalau korg tatau apa HKT, buat2 je lah macam korg tau. Pergi HKT with Erin, Musa, Yasmin, Tania, Zaidin & Hami. Best!

Group Hugs Phi Phi
Me & John
August: Bulan August bulan yg sedih masa aku kat office sbb, dah la aku takde bestfriend kat office ni. Kawan yg rapat sorg pun resign on 24 August coz nak migrate to UK. Isk..isk..Bye Ling!

September & October: September bulan Raya. Raya tahun ni aku rasa paling bermakna dlm hidup aku pasal aku puasa yg paling banyak. 26 hari! Macam tak caya plak. Thanks to Monkey pasal dia yg byk bagi semangat. Puasa tahun ni jugak best pasal pergi byk bazaar Ramadhan and main volleyball mlm2 kat Tasik Titiwangsa! And the most important day for me: 31 October 2010! Its a quit smoking day! Yeay!
Raya di Muar
November: Tahun ni my sister and husband dia pergi Haji. Alhamdulillah...tercapai jugak hasrat dia and dah balik dah pun 20 December that day.

December: Bulan terakhir tahun 2010. Rasanya dah tercapai ke semua resolution I?? Rasa dah kot. Well, to name a few, I dah berjaya quit smoking and gaji naik xx%! Ha ha...! Semoga rezeki bertambah tahun depan hendaknya! Amin! Bulan ni I tak ambik cuti like previous year. I'll let yg ada anak, family2 ni amik cuti dulu. Nanti time korg sume dah keje, aku amik cuti jgn nak bising!

2010 tahun yg best for me! And I hope for you too! ♥♥

xoxo