Nuffnang

Friday, January 28, 2011

Convent Fine Art vs Volleyball

Salah satu kegilaan I ialah main volleyball. I pernah mewakili my school (I alumni Sekolah Menengah Sains Selangor, KL *wink) and I pernah wakil Selangor state for Maybank Games. Cool tak? It was all started in 1997 when I was in F3 kat SMSS. Tiap2 petang mesti I main. Ye lah aktiviti kat sekolah asrama apa lagi yg kami blh buat kan. Time table is very tight. I mewakili sekolah dua kali for under 15 and 1999 for under 18. Masa under 15, I dpt masuk semi final tapi kalah dgn Sekolah Sri Garden but the worst masa F5 lah...terus kalah peringkat kumpulan. Takde rezeki uols!
Terselit pulak! Tarik kejap
Lepas habis habis zaman persekolahan (*tetiba I teringat lagu Ruhil Amani plak....) I sambung main lagi kat UTM. Main dr zaman KSDS, KRP terus sambung ke KTHO. Kegilaan I dgn noks2 yg lain memang tahap agung. Kami sanggup main sampai malam kat KTC. Era kegemilangan UTM berakhir pada 2004 pasal I dah grad!
Cantik sgt masing2! Rambut Jazz tak hengat
Kenangan di KTHO
Habis sajorh belajat kat UTM, hidup I suram. Tiada lagi volleyball. Tapi tak berakhir kat situ uols.....ada lagi yg gigih! I would like to express my greatest appreciation and thanks to Jazz, Fari, Nora and Fidree for inviting me (2009) to join diorg punya team main kat JKR near to Bank Negara Malaysia. Bermula dari 2 team sajor (kadang2 tak cukup pun) skrg Convent Fine Art group dah berkembang. Kitorg dah ada 5 teams and more to come........No!!!!!! The best part is Convent Fine Art akan adakan tournament on Feb 2011 kat Shah Alam. My team aka The Scorpions adalah pemain yg hebat2: John, AP, Nora, Sob & Bullah. Go Scorpions!
Ewah...The Scorpions masuk padang! AP Boleh?
I bg cue! Ingat Strategy ok!
Skrg ni persiapan sume dah buat. Jersey dah hado. Training sudah. Tup2...court nan hado uols! Kami nak main indoor. Sume dah fully booked. Tak ke nanges??? Takpe lah..Nak buat camne kan! yg pasti Team Scorpions ready!
Sukanya Scorpions menang! Julang tinggi2
Apa2 pun, I mendoakan yg terbaik utk semua team. For the following names: Aziz, Abg Zoul, Zam, RC, Awin, Alan, Zy, Luqman, Fidree, Arie, Nazrey, Utt, Koyake, Samad, Amir Aivar, Fari, Jazz, Bulu, Shafiq, Matt, Hanif, DD, Ezran, Zul Steward.....RIP....he he..kidding....See any of you in final ye! (Sorry if I tertinggal any names) korg add lah sendrik! Uols pulak suka sukan apa? Ke tak pernah bersukan?? Mesti sukan uols! Lets join I ok!

xoxo

3 comments :

Fidree Aziz said...

Suka la post pasal VB nih..Gambar vontot tuh tak hingat..tuh bukan ke beach vb uols..

pakai mcm tuh la utk final nanti...Aku cabar team scorpion..tak sabar nak tgok big mama scorpion pakai mcm tuh..hahaha

teringat zaman kat utm kan..kegigihan main dimalam hari...nostagia sangat..!!!
I LIKE!!!

Jasmdea said...

OMG! Gambar olskul tuh? Nape tak upload dlm FB jer?? Nak letak kt aku nye FB lah..

Kimmi Zarul Hamzah said...

Fidree: Klu Big Mama dah pki...punahlah impian semua team nak menang kan....

Jazz:Iols dah letak dlm FB lama dah la