Nuffnang

Thursday, February 10, 2011

What So Gold in Gold Class

How many times uols pergi tgk movie in a month? I tak selalu sgt. Pasal I ada jadual yg ketat *feeling2 Hollywood celebrity uols* Tapi memang betul pun. Weekdays I kerja sampai pukul 6pm. Then sampai rumah selalu dah pukul 7+. Dinner then baring2 sekejap with Monkey sambil tengok Astro, kul 10+ I dah tido. Kalautak pun, I akan ke gym. Jadual waktu gym I kan I dah bg tau dlm entry I dulu: Life: Gym Rat Weekends pulak, Monkey akan kerja on alternate Saturdays. So, I amik example hari yg dia tak kerja, I akan bangun at ard 9+, then breakfast-gym-rest and at around 3+ (lately ni Volleyhood makin gila start game at 3pm....read my blog on Life: Convent Fine Art vs Volleyball) Apa yg I nak cite skrg ni, my experienced tgk movie Gold Class ticket at The Gardens.
Meriah....konsep color pun goldust2 gituh
Thanks to my company and I was so lucky during my company dinner, I got 2 tickets for Gold Class movie either at The Gardens or Pavilion. So, last minutes plan, Monkey and I pergi lah tgk cerita Green Hornet (Thanks to Eszu pasal bg tau time this movie) Memang pom pom pom uols! The moment u step in....zasss.....customer service..terus diorg tanya: Do u want any coffee/tea or soft drink...rupanya complementary drink uols! You are entitled to get one of that choices. Then terus masuk kat ruang menunggu..
Jom main cop2 kerusi nak?
While you are waiting for your movie, uols leh order dulu popcorn or any food or additional drink. Waiter dia akan hantar masuk ke dalam uols! 
No no no....Tak boleh rapat-rapat! Jawi suka lah konsep kerusi jauh2 ni 
Each tempat duduk, disediakan 1 blanket and 1 small pillow. Sambil nonton blh rehat katanye....Pastu bg pulak reclining chair. I penah masuk Gold Class Mid Valley. Agak berbeza uols dgn The Gardens. Kalau kat Mid Valley, blanket is chargeable for RM5 each and no pillow. Hajarnyelah kan harga ticket is RM65 kat The Gardens ni! Mampu??? I yakin uols mampu.
Kih Kih Kih...I dah habis movie...Uols beratur lagi???
Yang paling penting uols. Masa! Masa itu penting uols! Tak ke I dah habis tgk movie tu dgn selesa, uols masih beratur lagi?? Hajarnye kan kita nih sume. Meriah kalau kita berduit lebih. Tapi takpe. Coz skrg dah byk alternatives utk kita beli ticket. One of the option is e-payment ticketing via internet booking. So, tak perlu beratur lagi. I harap, I akan dpt free ticket lagi. Uols kalau ada peluang, tengok lah skali! Or uols ada cerita jugak??? Story dgn I pls!!!!!! I kan gossip girl!


P/s: Monkey tgk Green Hornet tak habis pun uols! Dah tertido katanya akibat terlalu selesa!


xoxo

3 comments :

Fidree Aziz said...

Meletupnya gold class kat The gardens nih.. best la bila baca citer ko pasal dia punya customer service n kerusi yang very the comfortable yuh.. tapi kan..lagi best kalau kerusi bergabung terus ala2 couple seat kan..

yang paling tak tahan2 tengok gambor mamu2 yang beratur nok masuk cinema.. kelas gambo tuh..

over la monkey nih siap tdo lagi..
kata movie nya best..apasal siap tdo..?!!

InsyaAllah, one day nak cuba la pegi kat the gardens nih..nak merasa la jugakkan..ahaks..

Fitri Senin said...

very comfy..me likey :)

Ajax Shams said...

uolsz, i penah gak kat sini...
as usual, never la beli sendiri, kolik iolsz bagi voucher sebab dia takde masa nak tengok *bleyh, alasan?*...
excited sebab depa serve masuk dalam tuh tu yang penting...rasa macam anak raja jer...
tapi kat sini harga tiket gold class tanpa any complimentary adelah 150rm yer....*mati*