Nuffnang

Tuesday, March 15, 2011

Travel: Seoul Day #1

KUL-ICN
Flight No: D7 2682 1355 hrs Wed 2 March 2011


ICN-KUL
Flight No: D7 2683 2320 hrs Sun 6 March 2011


Dah lama jugak I tak buat entry baru dlm my blog. Thats because of I super busy with work! Sampai takde masa nak check FB kat office *ersey..... Tapi disebabkan permintaan ramai especially Fitri and Ajax I gagahkan diri jugak utk tulis *feeling abg2 perkasa*.
Kecik2 dah gini hado besar nak jd gagah?
Sepertimana yg uols sume tau, I dah dpt seruan ke Seoul dan telah selamat pulang dgn selamat. Terima kasih kepada mereka yg telah mendoakan pemergian I. Semoga roh anda dicucuri rahmat ke atasNya. I dgn Monkey mmg ada tabiat menabung duit syiling sejak dr kecik lagi. Duit tabungan ni akan digunakan utk tambang bus+cabby+train+food kat airport or senang cite sebelum depart lah! So, pagi2 bangun masa hari nak ke Seoul tuh, kitorg p tukar duit dulu kat Maybank. Dptlah dlm 300+. Tup2 I tgk jam dah ard 9.30! Zass....janji dgn si Musa nak jumpa kat KL Sentral at 10.30! Trus kami bergegas *bergegas tuh* balik umah and siap. I seperti biasa sempoi je nak travel.
Delegasi Malaysia utk KNTM S1

Bila I sampai je kat Sentral, Musa ajak naik ERL. MOJ! Pasal naik bus tgh hari ni memeningkan kepala. Nak dijadikan cerita, kami satu train dgn Hami aka Vee Vanida Oshara Binti Omar. Sedih tgk keadaan dia yg mata bengkak *sakit mata uols*. Sampai kat LCCT, trus  check-in bag and jumpa Eszu. All of us had lunch kat Old Town. Haapppyyyy!!!!
Org keliling harus maki sbb tak tau duduk diam
Flight kitorg delay for abt 15mins. Pasal sorg mat saleh hanjeng ni. Dah lah busuk, lambat masuk and zasss……dia duduk sebelah I! Hazab kan! Tapi nasib baik lah flight kitorg tak penuh uols. Dia tau I ni jenis abang2 yg ganas….I rasa dia takhot dgn I. Terus dia pindah tmpt duduk. KUL-ICN tak lama sgt uols. Takat 6 jam sajorh. Yg best, kawan I and Mazlin adalah leading stewardess! Sukaaaaaa…..!! 
Sn FA: Noor Shihal
Thanks You Note #2 <---- Click here to Sn Flight Attendant Noor Shihal for your great hospitality!

Kami sampai blh kira on time kat Incheon Int Airport. Besar airport dia uols. Service sgt cepat. No wonder lah dia dpt Best Airport in the World! Uols penah jejakkan kai ke kat best airport? *Soklan nak kena maki* Keluar2 dr plane, dah sejuk uols. Pilot kata suhu -2 sajorh! Tak ke menggigil I. Sblm kitorg naik train nak ke Seoul Metropolitan City, kitorg sempat jugak isap rokok sebatang kat luar airport tuh. Feeling2 sejuk tak sbr!
Otw to immigration
Tunggu train nak ke immigration
Kitorg naik train yg di panggil Korail from Incheon Int Airport Stn (this is like Komuter) and change at Hongik University (this is subway). 
Korail
From Hongik University Stn kitorg perlu ke Sangwangsimni Stn. Sampai je kat this stn, Oliver pun dah ada kat situ tunggu kitorg. Terus dgn perasaan malas, letih dan sejuk, terpaksa I mengheret seberat 12kg ittew *jelas ke abangan I kan* ke rumah hinggap kami! Tak sbr uols...trus kuar mlm tu walaupun dah kul 12 lebih. Tempat pertama yg kami pergi: McDonald. yes...uols tak slh dgr...mmg McDonald. Ini lah satu2nye kedai yg bukak kat area hotel kami after midnight. Kami makan ayam sajorh and FYI, diorg charge 300utk cili sauce!
Group Hugs #1
Lepas sume dah kenyang makan, delegasi Malaysia dengan penuh cita ni nak jalan2 ke Han River lah dan ada jugak yg pasang impian utk meraih pingat emas pertama uols! Nan hado! Sume kedai dah tutup. Yg hado hanyalah kesejukan dan kepenatan! So, ard 2+, kitorg sume dah kecewa. Trus decide nak balik and tido! Tu jelah cite Day #1 I. Nanti I sambung lagi Day #2. Day tu panjang sket uols! Byk benda kami buat! 

P/s: I kecewa dgn suhu Malaysia yg terlalu panas!

xoxo

2 comments :

Fidree Aziz said...

bila plak nak je Japan..? Nak join..

Ajax Shams said...

mcm siyal stetmen kecewa tuh!
walhal 1st time cecah tempat bawah 20C kan? slalu ko pose2 pakai muffler pastu hadapkan muka dalam icebox jer kan????