Nuffnang

Monday, April 4, 2011

Seoul Day #3

4 March 2011

Hari ketiga I di Seoul...Cepat betul masa berlalu...perjalanan kitorg utk hari ketiga ni adlh blh kira jauh. Lebih kurang 1hour + journey by MRT from Seoul then interchange Korail to Gapyeong Stn. Then kena naik cabby ke ferry wharf then naik ferry ke that island. Thank god info yg I dapat kat internet tu betul. Maybe jarak dia macam KL to Melaka! Nami Island ni tmpt pengambaran filem Winter Sonata uols. Masa I pergi, pokok sume togel...Winter tak habis lagi...and some part of the lake pun still ais lagi. I rasa kalau uols pergi time spring/autumn mesti pom pom pom!
Tukar train nak ke Gapyeong Stn
Toodiah teknik pengambaran berbeza
Lunch BBQ Chicken 
K-Pop icon 
Pose2 selamba
Kat Nami ni lama jugak. Kul 4+ baru kami bertolak semula ke Seoul and kitorg terus ke Dongdaemun. Ni area shopping uols! Kedai dia sgt byk ok! Tapi malangnya hampir keseluruhan bukan at 3am till noon. So, tak byk barang yg I dpt tgk. So, no shop2. Memandangkan kaki I dah terlalu sakit, and dah janji dengan Tasha utk jumpa dia kat hotel jam 7pm *Tasha Miss Be uols...so dia smpi hari ketiga kitorg!*. Sampai je kat hotel, dia takde. Tapi, org hotel kata dia mmg dah check in. I dah kata dgn ahli jemaah yg lain. Kalau dia takde, by 8pm mmg kami akan tinggalkan sajorh! Zass dia tiba bersama camera baru! Suka katanya dpt beli camera kat Seoul!
John kat area Dongdaemun
Shopping mall Doota
Seciput kedai yg bukak
Then, I terus gi dinner kat one of this mall yg ada food court kat area Wangsimni. Utk pengetahuan uols, theres no service tax utk makan di food court. Bila dah habis makan, uols kena angkat balik tray and sume mangkuk/pinggan back to the same stall yg uols beli. Lepas dinner, I terus ke Itaewon. Kami lepak kat this one bar: Always Homme sementara nak tunggu Pulse bukak. So-so jer lah. Cover charge kat Pulse is 10,000₩. Club pun tak lah semeriah mana. Tak ke partayyy kat MP lagi meriah! Kesudahannya, I cabut awal, and lepak coffee sajorh. Balik dr Itaewon ke Sangwangsimni naik cabby! End of Day #3!
Dinner kat Wangsimni *toodiah Miss B posing*
Always Homme
Always Homme and ready to partay
Itaewon area *nak ke Pulse*
Kumpulan remaja yg rosak akhlak
xoxo

No comments :