Nuffnang

Thursday, April 7, 2011

Seoul Day #4

5 March 2011

Perjalanan I hari ke-4 agak lewat pasal sume dah penat! Kitorg kuar dr hotel bertaraf 5 bintang ittew dekat jam 12 kot and distination I ialah: Zoo di Seoul! Yes...mmg tgk binatang uols. Tempat dia agak jauh ye. Kiranye perjalanan ala2 macam nak ke Nami jua. Bila sampai je kat Seoul Grand Park station yg sepatutnya, I pun jalan lah. Kira agak luas jugak kawasan dia. Bila sampai je pintu masuk tu, terus I nampak cable car yg ala2 kat ski resort tu...
Miss Kuching menerajui tunggak barisan kontinjen Malaysia
Eceh..eceh....buai laju-laju...ewah.....
Bila dah nampak cable car ni, masing2 excited bagai nak gila. Terus lupa binatang2 yg nak tgk as per perancangan earlier. Musa yg mula2 takut nak naik, tapi ttp gagahkan diri. Tak lah tinggi sgt. Yg membuatkan I yakin bila I tgk ada net kat bwh kitorg. Kira kalau jatuh pun, tak lah mati kan. Sayup...sayup...sayup.... *ulang berkali2 sampai mulut uols letih* I nampak ada theme park. Dlm fikiran I, itulah tmpt yg I akan tuju. Mmg ke laut lah program penternakan kontinjen Malaysia. Kiranya, jarak antara main entrance zoo tu, tak berapa jauh dr Seoul Land. Thanks to Eszu coz dia ada bwk credit card. I hanya perlu byr 20000 instead of 35000. Mmg I habiskan masa sehari suntuk kat Seoul Land. I mmg jenis yg berani...mmg naik sume rides *hado kau tau aku miss tarik diri?*
I pose Victoria Secret masa naik roller coaster  ni
Kenangan di luar negeri
Kenangan abadi di Seoul
Ard 6+ baru kitorg perasan yg dah suntuk. Pasal planning utk ke Insadong nak carik brg2 souvenir setelah kecewa tak dpt beli lagi. Bila sampai je kat Insadong dah ard 8+. Kedai hampir keseluruhan dah tutup. 
Dinner at Insadong
Depan restaurant
Alhamdulillah, I dpt beli byk souvenir kat sini. Walaupun harga kat sini gak mahal, tapi dah senang hati. Kan I kata ari tuh, I suka area Insadong ni. Cantik sgt. Same goes with the restaurant. Thanks to Eszu again yg jumpe this restaurant and BIG thank you to Abg Musa yg treat the dinner! Group hugs!!!! Lepas dinner terus balik hotel and bersiap utk ke Itaewon pasal malam last day. So kena partay lah uols! Kitorg terpaksa naik cabby pasal bila sampai je kat Sangwangsimni Stn, train dah habis! Mlm terakhir kitorg stay kat Queen sbb pilihan lagu DJ Prema yg sungguh menghiburkan hati I walaupun tmptnye sgt kecik! Mlm last kitorg put a stop at 2am amik cabby and terus balik hotel. Singgah sat kat minimart beli korean junkies and maggie!
Queen
Queen lagi
Maggi session
Walaupun tak puas clubbing kat Queen, I tetap berpuas hati! Sayu sgt malam terakhir kat Seoul!

P/s: Tunggu last entry for Seoul Day #5

xoxo