Nuffnang

Friday, April 8, 2011

Seoul Day #5

6 April 2011

Last day kat Seoul. Bangun seawal jam 8. Terus ke Hongik Univ coz Hami nak pergi kedai t'shirt yg ada Volkswagen dlm kedai ni. Kat kedai ni I beli one watch and Hami beli kasut high cut. Sian kat John pasal takde size! This area ramai student and byk kedai shop2 tapi kebanyakannya bukak petang. So limited choices lah kalau nak membeli. I pergi this one art flea market. Quite nice! Semua hasil kraftangan student2 kat university ni. 
Volkswagen Shop
John pun nampak teringin nak beli kasut
One of the cafe kat Hongik Univ
Flea Market
My watch!
Nak gerak ke Namdaemun
Ard 2+ I gerak ke Namdaemun market. Sampai je kat Namdaemun, makan hati tgk souvenir yg melambak dan murah. Tapi takpelah. Jangan menyesalkan. I think the best place for you to shop is at Namdaemun. Dont know lah pasal I tak sempat nak round habis kat Dongdaemun area. 
Tunggu John makan
John makan cucuk-cucuk
I tak lama kat Namdaemun coz kebanyakan barang2 souvenir and winter clothing. Then terus ke Myeongdong sbb nak carik perfume Awin tapi malangnya takde kat Seoul. Hari Ahad, Myeongdong area mmg terlalu pack. Best jugaklah. 

Myeongdong
Nak pergi lagi....No!!!
Sblm balik hotel
Next Stn: Sangwangsimni
Masing2 dah sedih sementara menunggu masa utk menghabiskan sisa2 kat Seoul. Ard 7+ trus gerak ke hotel, packing and naik train ke Incheon Int Airport. Smpi je kat airport, tak sempat nak buat apa2 pasal dah terlambat, terus check-in and boarding! 또봐요 - (to boayo)

P/s: 또봐요 means goodbye in Korean


xoxo

No comments :