Nuffnang

Wednesday, August 3, 2011

Salam Ramadhan 2011

Rasanya beum terlambat untuk I ucapkan dekat uols ....Salam Ramadhan... Hari ni dah masuk hari ke-3. Semoga kita semua akan mendapat rahmat dariNya untuk meneruskan ibadat puasa dengan penuh berkat.

I tak nak bg ceramah panjang2, just nak story kisah I pada hari pertama Ramadhan. Puasa tahun ni sgt mencabar buat diri I. 1st day of Ramadhan bersamaan dengan 1 August 2011, I report duty to new office. So first day kat new office adalah sgt mengantuk dan membosankan even perasaan tu excited to start my work.
My WorkStation
Time lunch hour, I tatau nak buat apa. Just browsing and do some reading on SOP and policies until jam 1.10 I baru pasan yg I tak kuar office langsung....zass.....I terus angkat kaki *make sure tonasi Sheeda angkat kaki uols* and turun KLCC jalan2 ke kedai Machines. Mengantuk gila kalau duduk je kat office.

My Pass uols *elok kan???*
Then, lepas je lunch tu, masa berlalu macam cepat plak. Coz I make myself busy dengan baca policies. I chow dr office at 5.30+ then undecided nak balik Kajang ke tak....coz takut jalan jam. At last, I terus buat keputusan utk beli kat Bazaar Taman Desa je. Sampai je kat Taman Desa, tup2 makanan sume dah habis. Yg tinggah, hanyalah saki-baki je..Sedih....Terus I call Monkey and we all rushed to Bazaar Tasek Permaisuri pergi bazaar sana plak. Sampai je bazaar Tasek, pun sama jugak uols. Majority semua stall dah habis. Sampai air pun sume habis. Sudahnya, I beli daging beriyani at 1 stall, nasi minyak at another stall and kuih semua dah habis.
Nasi Beriyani yg enak
Tapi, alhamdulillah sedap... berbekalkan acar buah *my favourite uols* Nanti I cerita menu hari kedua puasa pulak erk. Salam...

xoxo



2 comments :

AttySalli said...

Woot beb, ko keje per kt klcc....best tu dpt jenjln kt klcc

Kimmi Zarul Hamzah said...

Keje kat Khazanah. Biasa je actually