Nuffnang

Thursday, April 28, 2011

Myeg

I berbangga dengan service yg diberikan oleh Myeg. My license expired last February and baru semlm I teringat. Dah lah I malas nak jalan ke KLCC utk renew my license. So, I terus masuk Myeg and renew it from there. Hari ni trus sampai uols! Mantap! Thank you Myeg! Kepada sesiapa yg malas macam I jugak, please visit this website:


Inilah bungkusan yg telah memudahkan hidup I

xoxo

Al-Fatihah

Al-Fatihah buat ninda tercinta yang telah kembali kerahmatullah pada hari Rabu 27 April 2011 bersamaan dengan 23 Jamadil Awal 1432 Hijrah. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan yang beriman. Al-Fatihah.


xoxo

Wednesday, April 27, 2011

Ejah Shariat

Kepada sesiapa yg berminat nak beli shawl, please visit this blog:

Click here ----> Shawlsfabs

Ejah Shariat is my schoolmate from Sains Selangor! Korang boleh jugak follow twitter dia at: ejahshariat

Happy Shopping! Here are some samples:
Tudung Morocco
Shawl Najihah
Mcm I kenal je model ni
Ni model paling bertahan kat blog ni
P/s: Kalau I nak jd model blh tak?

xoxo

Cadbury Milky Top

I sampai je kat office pagi ni, I nampak kat atas meja I dah hado 3 bijik chocolate yg bernama Cadbury Milky Top. I seram. Mesti hado yg dengki dengan kecantikan I. I tak usik pun. I amik pensel, tolak pelan2 ke tepi
Bahan jampi yg berupa coklat
Bila I dah tolak tepi, I nak kuar lah pergi breakfast. Then sambil jalan tu I perasan setiap meja hado uols! Bukan coklat jampi rupanya. Ade lah yg baru balik dr obersis tuh! Tapi, I masih tak dpt tolak andaian hado yg masih dengki dgn kecantikan I *hado berangan kau cantik??*
My name is Freddo
Tu lah rupa coklat tu! Comel kan! Ngap! I telan sekali sajorh!


xoxo

Gobo at Traders Hotel

Traders Hotel Kuala Lumpur
25 April 2011

I pergi lunch with my colleague at Gobo restaurant located at Traders Hotel. One of my colleague ckp makanan dia best gile tapi biasa2 je.. Ni mende yg I makan:
Menu! G for not-so-"Great"
Salmon
Cod Fish
This month, they are promoting white asparagus imported from France. So, kalau uols nak try white asparagus, dtg lah makan kat sini!

xoxo


Friday, April 22, 2011

John Lai



Happy 31st birthday to John! Wishing you all the great things in life and hope this day will bring you an extra share of all that makes you happiest. To the world, you may be one person. But to me, you are the world. 


"Count you life by smile, not tears,
Count your age by friends, not years"

xoxo

Tuesday, April 19, 2011

Fitness First Menara Axis

Dalam my last entry ----> Gym I kan ada kata nak gigih ke gym tapi I tetap malas uols! First quarter of 2011 dah habis dah and as of now nan hado result! Tapi I sempat amik few photos kat gym:
Mari berlari setempat
Toodiah OC gigih buat step
Machines area
Posing je uols!
Takpe. I yakin...satu hari nanti I mesti dpt tubuh I letop *matilah berangan non stop* lagipun skrg body I slim fit toned muscular kan???? Ha ha ha! Any of uols ada tips kecantikan or macam mana nak badan berotot?? Pls share dgn I!


xoxo

NTV7 Studio

Last weekend I dgn John ke Glenmarie Shah Alam untuk recording rancangan click here ----> Sejuta Impian for TV3 at NTV7 Studio pasal my co is the sponsor for the funds. Agak best jugak this show and it will be on air soon! Uols tgk k and naikkan rating this show! To all my friends yg baca this entry, next time kalau diorg open lagi, please enter ok and give your idea!
Rehearsal time
Lighting dah start dah
5 minutes to recording time
xoxo

Zahir Zarif

Comelnye!!
Ni gambar anak cousin I. Nama dia Zahir Zarif. Baru setahun lebih umur dia. Comel sgt! Since majority blogger2 yg lain sibuk meng'advert'kan anak masing2 dengan ada yang pakai tudung lah, pandai kira 1,2,3 lah..pandai nyanyi lah..So, I nak promo jugak. Tapi bukan anak I. Uols hado budak yg uols berkenan? Mesti budak kecik/bayi ok! Kalau yg dah besar tu, uols kasi tau I senyap2 je!

xoxo

Friday, April 15, 2011

Jaja

Kepada sesiapa yg berminat untuk menempah chocolate seperti gambar kat bawah, uols blh visit this link:

Click This ----> Jaja's Chocolate

Untuk pengetahuan uols, Jaja ni kawan I masa kat Sains Selangor dulu! Tempah banyak2 ok!

P/s: Thanks to Fitri for giving me idea on how I can help Jaja to promote!

xoxo

Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel

Click sini ----> Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel


Last Wednesday, 13 April 2011, I dpt invitation untuk ke Sheraton Hotel for the launching of their "M Floor". The renovation looks very cozy, young and chic! This floor is meant for business yg hado classroom, function room, board room etc. At the same time jugak, diorg showcase the best of Sheraton lah dgn coming out with the best food by the best chef and all types of events that you ever think of etc. And kalau uols nak tau, I dah makan chocolate with real gold on it! Rasa macam Top 20 Most Richest Celebrity *pastikan nada yg betul masa sebut* kat Channel E plak!
Star Wars theme
X-Men theme
Pirates of The Caribbean theme 
Soccer theme
Golfer theme
Hmm..yum yum...
InsyaAllah, kalau murah rezeki, I duduk situ, I upload gambar bilik dia pulak k. Uols ada cerita food yg best2 kat hotel tak? Kalau ada, share lah dgn I. Cite yg best2 je ok. Yg tak best tolak tepi... *nampak tak kemalasan I dah bermula dengan entry yg semakin pendek*


P/s: Co I nak buat trip either to LGK/BKI!


xoxo 

Durian

ekarang dah start durian season. Durian mmg my favourite fruit! 6 March ari tuh, Zulfadli Zainol ada update status kat FB wall dia yg dia tak sbr nak balik makan durian kat rumah. I dgn semangat baru balik dr click here -----> Melaka sessi office I hari tuh, terus reply dlm wall dia yg I nak join. Sampai je kat KL, my colleague dropped me at Bukit Jalil Stn. Terus naik LRT and turun kat Salak Selatan. Tak sia2 I tunggu dia selama hampir satu jam uols! Musang Queen *matilah ttp nak me"woman"kan durian! Tak cukup dgn tu, the next day, I tambah lagi makan kat Tmn Desa. Tapi durian skrg agak mahal. Sebijik blh sampai ard RM40. Yang I beli dlm sebijik tu ada 2 ulas je! Merasa seulas durian berharga RM7 hengget!
Stall durian kat Taman Desa
Kalau dia letak D24 propa pun I never tau
Anyway, thanks to Tasha for the durian fiesta! Nanti kalau ada lagi, jemput ok!


xoxo

North Wing

I have moved to North Wing at Menara IMC. New office! Apparently, this new wing guna white light! Sgt lah terang and no more KLCC view! Bye2 South Wing!
North Wing Recce
Ready to move
xoxo

Tuesday, April 12, 2011

Port Dickson with Volleyhood

Port Dickson
2 & 3 April 2011
Kimmi, John, Arie, Jazz, Hanif, Aziz, Nora, Shah, RC, Matt, Luqman, Ezran, Fidree, Didierr, Utt, Fari, Zy, Abg Zoul, Desmond, Samad, Miji, Bulu, Amir, Awin, Bulah, Nazrey & Sob
Volleyhood. Some of us have left earlier! 
Last week I dgn Volleyhood pergi PD (last minute plan yg berjaya mengumpulkan seramai 26 org at last). I wanna put aside all the dramas and semua perkara yg menyayat hati. Actually I dah malas nak type ni..Let me list down activities yg I buat kat situ:
  • Main Show Me Your Move (game PS2 yg menari2 tu)
  • Lepak2
  • Sukaneka which is antaranya lari dlm guni, bawak telur atas sudu, carik gula2 dlm tepung, tarik tali and beberapa lagi yg I sendiri tak tau nak namakan apa..
  • Banana boat
  • Mandi pantai manja2
  • Campfire
  • BBQ dinner
  • Polo air
Bwk telur atas sudu
Toodiah akak2 gigih tarik tali walaupun nan hado gerak
Sob dengan konfiden ttp nak catwalk walaupun dalam guni
Banana boat girl is ready to take off *hajarnye kepala kau sakit terantuk*
Thanks to Desmond for getting us the bungalow and specially to RC as the committee also to Utt, Afiq, Awin & Ezran! For next PD Trip committee, good luck and all the best!

P/s: Mampuke next committee nak menandingi committee I??

xoxo

Sepang International Circuit

F1 2011
8, 9 & 10 April 2011


Last minute plan. Tetibe John dpt 2 tickets from him boss to watch F1 kat Sepang. This is not my sport but love the experience. I pergi pun masa qualifying round sajorh. Itupun tak tunggu smpi habis pasal nak pergi main volleyball kat Shah Alam. Lagipun, tmpt I tak best. Hillstand. FYI, parking kat sini cost RM50! No wonder F1 is the most expensive sport in the world kan! Hado aku kesah??? Here are some photos at F1:
Hado kau reti appreciate kete gini???
Marquee yg jual souvenirs
To shopping arcade
John nak pose jugak
Now you know the reason why I wanna leave early
Thanks to John's Boss
xoxo

Monday, April 11, 2011

Sherry ♥ Shidee

Nikah
26 March 2011
Ledang Room, Carcosa Seri Negara

Reception
10 April 2011
Tropicana Grand Ballroom, Tropicana Golf & Country Resort

Congratulations to my lovely cousin! Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat!

26 March 2011
10 April 2011
P/s: Cousin I yg ni lah yg tak penah makan nasik tu!


xoxo

Friday, April 8, 2011

Philea Resort & Spa

Click sini ------> Philea Resort & Spa, Melaka
Location: Melaka (on your left just right after Ayer Keroh Toll)


Rates: MYR400 - MYR700


Kepada sesiapa yang berminat planning for honeymoon ke (for those yg budget kecik) uols blh pergi this resort! Based on the lady from sales dept, each house is made from pine wood yg diimport dr Siberia. So, if you go into the room, you really can smell the wood smell. Lebih kurang sama jugaklah bau dia masa I pergi holiday to Siberia dulu. I ke sini utk bekerja uols! So, belum ada lagi pengalaman tido kat situ. Facilities yg ada termasuk buggy service, swimming pool, ballroom, meeting room, restaurants, bar, sauna and gym! Enjoy!







xoxo