Nuffnang

Thursday, March 8, 2012

Kawan

Uni time: Masing2 masih single (tidak berkahwin lagi) so semua dapat luangkan masa bersama and enjoy to the fullest of our sing-gal-time.

Zaman Kerja + Kahwin: Bila dah start kerja, masing2 pun dah busy and kad kahwin pun dah tiba. So, nak tak nak, kena jugak lah pergi wedding diorg pasal dah nama kawan kan. Tapi ada jugak yg terlepas. Lagi2 lately ni...mmg malas betul nak pergi wedding. Sometimes mmg teringin nak makan nasi minyak. Bila dah pergi wedding, kena lah bagi hadiah atau wang saku sebagai tanda penghargaan. Paling2 pun share dgn kawan2. Kalau kawan yg special sket, bg hadiah sendiri *hado ke*

First Baby: Lepas kahwin, dapat pulak anak pertama. Kena pergi melawat kat hospital and bagi hadiah lagi. tak cukup dengan tu, bila baby tu masuk setahun, ada pulak birthday party bagai. *perlu ke I attend?*

2..3..N baby: Lepas anak pertama, masuk anak kedua sampailah anak ke N. Takkan la I nak bg hadiah jugak?

Moral of the story: I hanya akan pergi wedding rakan terapat *itupun sebab nak makan nasi minyak* dan join beli hadiah anak pertama je. Lepas tu, I dah tak join dah. Asyik bg hadiah utk korg je. Hadiah kami yg single ni pulak bila? Since we are not married.....at least not yet.....why dont sometimes korg bg pulak kitorg hadiah. Kalau tak nak pun takpe, I dah ada hadiah yg akan smpi utk diri I sendiri:

Karl Lagerfeld Fragrance
That's all for now.

xoxo
 

No comments :