Nuffnang

Thursday, March 29, 2012

Road to Taj Mahal - Confirmed

Post I yg sebelum ni kan ada mention yang I tak dpt flight itinerary lagi. Lepas I post je my blog, lepas lunch terus I dpt confirmation on my flight itinerary uols. Alhamdulillah. Tuhan makbulkan doa I. So, apa lagi, I terus buat persiapan awal dengan:
  • Apply visa which is cost me RM168/each (not just me but for John & Musa jugak)
  • I in charge hotel di Mumbai and Tasha in charge for New Delhi & Agra. FYI, in Mumbai hotel is very expensive especially at their financial district i.e. Santacruz, Colaba, Nareeman. So for a 3 star hotel cost me RM400++ *mati* So I will stay at West End Hotel for two nights.
Hado hotel gini berharga 400?
  • Bila sampai in New Delhi je, kami akan terus ke Agra. So Tasha booked The Retreat for one night which is located only 2km away from the Taj Mahal. Hotel in Agra is cheaper than Delhi & Mumbai. Dalam hati I teringin and ada plan nak naik train from Agra-New Delhi. Tengok lah nanti camne. Kawan2 yg lain nak follow ke tak.
Cant wait to stay here
  • Kat Delhi pulak, I akan stay kat Apartment 52 for one night. Then on 30th I akan fly balik to Mumbai.
This is the best photo I can get
  • Stay one night in Mumbai but this time, I akan stay di Juhu: JC Chalet. Very nice! *sambil senyum*  
Classic
I akan ceritakan pengalaman I di setiap hotel together with photos *for sure* and pengalaman I di India especially in Taj Mahal. So nantikan keluaran The Kimmi's Miracle yg ke 58 ok! *feeling majalah Mangga*

P/s: Tak sbr nak baca blog Utt Syukur menceritakan pengalaman dia kat Bali!

xoxo

Tuesday, March 27, 2012

Road to Taj Mahal

KUL-BOM-DEL-BOM-KUL

Taj Mahal
I'll be travelling to India this coming April with John, Tasha, RC & Musa. 

26th April - Depart from Kuala Lumpur to Mumbai. Stay in Mumbai for two nights.

28th April - From Mumbai take a domestic flight to New Delhi. Bila sampai je Delhi airport, akan naik van to Agra to see the Taj Mahal. One night in Agra. On 29th April barulah I akan tgk Taj Mahal. Planning to leave Agra jam 8/9 malam to New Delhi and will stay one night in Delhi.

30th April - Depart from New Delhi to Mumbai. Last minute shopping, round Mumbai and stay another night in Mumbai.

1st May - Its Labour Day and I'm celebrating in Mumbai. Depart from Mumbai to Kuala Lumpur at night. 
Iols di depan Taj Mahal
Masalahnye skrg, flight itinerary pun tak dpt lagi. How la nak book hotel and visa application segala? How? Dah email berkali2 email ke AirAsia tapi never lah nak reply. Kata at least one month before departure date, tapi sampai skrg nan hado. Bila dah dpt nanti *insyaallah* I akan sampaikan khabar gembira ok.

xoxo
 




Thursday, March 15, 2012

Anderson Cooper

Salam pagi uols. Oagi tadi masa tgh breakfast dekat food court level 4 KLCC, I tgk @AC360 at CNN. Then I pun tweet lah to @andersoncooper
Anderson Cooper
FYI: Anderson Hays Cooper (born June 3, 1967) is an American journalist, author, and television personality. Skrg dia bekerja kat CNN. 

More about click here ---> Anderson Cooper

And dia reply my tweet:
Follow my twitter at @Zarulsms
Oleh kerana itu, saya happy hari ni. Salam.

xoxo

Thursday, March 8, 2012

Kawan

Uni time: Masing2 masih single (tidak berkahwin lagi) so semua dapat luangkan masa bersama and enjoy to the fullest of our sing-gal-time.

Zaman Kerja + Kahwin: Bila dah start kerja, masing2 pun dah busy and kad kahwin pun dah tiba. So, nak tak nak, kena jugak lah pergi wedding diorg pasal dah nama kawan kan. Tapi ada jugak yg terlepas. Lagi2 lately ni...mmg malas betul nak pergi wedding. Sometimes mmg teringin nak makan nasi minyak. Bila dah pergi wedding, kena lah bagi hadiah atau wang saku sebagai tanda penghargaan. Paling2 pun share dgn kawan2. Kalau kawan yg special sket, bg hadiah sendiri *hado ke*

First Baby: Lepas kahwin, dapat pulak anak pertama. Kena pergi melawat kat hospital and bagi hadiah lagi. tak cukup dengan tu, bila baby tu masuk setahun, ada pulak birthday party bagai. *perlu ke I attend?*

2..3..N baby: Lepas anak pertama, masuk anak kedua sampailah anak ke N. Takkan la I nak bg hadiah jugak?

Moral of the story: I hanya akan pergi wedding rakan terapat *itupun sebab nak makan nasi minyak* dan join beli hadiah anak pertama je. Lepas tu, I dah tak join dah. Asyik bg hadiah utk korg je. Hadiah kami yg single ni pulak bila? Since we are not married.....at least not yet.....why dont sometimes korg bg pulak kitorg hadiah. Kalau tak nak pun takpe, I dah ada hadiah yg akan smpi utk diri I sendiri:

Karl Lagerfeld Fragrance
That's all for now.

xoxo