Nuffnang

Wednesday, July 24, 2013

Lagu Raya

Assalamualaikum wbt.

Sedar tak sedar, kita dah masuk puasa yang ke-15 hari ini. Alhamdulillah, kita semua masih bertenaga dan insyaallah kita akan selesaikan Ramadhan ke hari terakhir *nampak tak feel Ramadhan I*

Hari yang ke-15 ni mmg hari yg I nanti-nantikan. Sebabnya, ini adalah hari pertama I dpt dengar lagu raya kat radio *walaupun dari hari pertama lagi dah dgr kat laptop*

Untuk pengetahuan uols, I mmg tak sabar-sabar nak dengar lagu raya kat radio sbb feel dia tu lain. Kalau tetiber dengar terus macam menggeletis rasa nak kacau rendang *tunggu nak raya nanti kau nangis kacau rendang*

Based on Hot.fm click here --> http://www.hotfm.com.my/ 

Lagu raya akan dikeudarakan satu setiap satu jam. Tapi I gigih, I carik kat station radio lain. Memang rezeki I, lagu pertama yang I dengar adalah belas ikhsan *ambik mood emak yang di tindas sempena Syawal* Suria.fm iaitu *drum roll*

Lagu Raya Pertama: Hari Raya Hari Bahagia 
 *Terimalah Ramlah Ram.... clapping*

 

Tak sampai 10 minit lepas tu, I tukar balik Hot.fm *jeng..jeng..jeng..* Rezeki I lagi di Ramadhan ke-15. 
Lagu Raya Kedua *tunggu nanti bila setiap lima minit lagu raya, tak ke naik muntah*: Kurniaan di Hari Raya by Feminin

 

Kedua-dua lagu Raya ni, adalah antara lagu-lagu Raya favourites *saje nak plural kan, sbb I terlalu suka lagu Raya ni* I. Kalau uols ada lagu Raya favourite, share lah dengan I. Akhir kata, selamat menjalani bulan Ramadhan. Kalau lapar-lapar tu, jangan lupa beli Pil Puasa. Kalau nak tau apa kegunaan pil puasa ni, tunggu post I akan datang *hado kalau aku rajin post sebelum Syawal*.

Salam Ramadhan ke-15!

xoxo

No comments :