Nuffnang

Monday, August 26, 2013

Tips for Beach Holiday - Phuket

Salam uols. Sempat tak sempat I kena jugak hapdet blog I. Kali ni I nak story persiapan I untuk bercuti ke pantai. Apa keperluan kita dan apakah expectation nya. Semua org happy kan bila nak pergi bercuti.. *loncat-loncat atas pasir feeling tepi pantai*

Untuk pengetahuan uols, I akan bercuti ke Phuket bermula 30 August sehingga 3 September. 5 hari 4 malam! I akan duduk di area Patong. Sape yg nak join, masih sempat lagi untuk beli ticket flight..

Antara kelengkapan yg I rasa wahjeb I bawak adalah seperti di bawah:

Spray Sunblock dengan protection SPF110
Ini adalah antara benda wahjeb ye utk uols pakai semasa di pantai. Kita tak nak lah nanti, balik daripada pergi bercuti, badan kita hitam legam gitu... Mesti lah kita nak kulit kita ala2 color bronzy macam Beyoncé kan... Lagi tinggi SPF tu lagi helok! I tak suka pakai yg lotion Nye tu..Bau dia sangat menyengat! Produk yg lotion yg I seswai adalah from Nivea..

Aloe Vera Gel: Seswai!
Lepas penat mandi laut dari pagi sampai petang, kulit perlu di belai lembut dengan aloe vera gel uols... Baru lah kulit kita menjadi selembut bayi yang baru lahir.. mwahahahaha.... Dalam pada masa yg sama, aloe vera ni elok utk menyejukkan balik and walau macam mana pun kita letak sunblock, tetap akan ada kulit yg terbakar jugak.

Buku untuk dibaca
I jalan2 kat MPH Mid Valley. And I like to relax masa beach holiday, lagi2 kalau kat Patong beach tu. Amat seswai sekali duduk berehat sambil baca buku. So, I beli lah this book. The content of this book, I will share with you in my next entry.


Sony MP3 Player

Koleksi lagu mesti mantap. Takkan lah I nak baca buku 24-7 kan... And tak lalu lah jugak nak dengar deruan ombak sepanjang masa. So selang 1 jam mungkin I akan dengar alunan muzik Tanah air dan antarabangsa pilihan I. Niat hati nak beli Bluetooth speaker... Tapi nanti ganggu org lain pulak..


Gambar kat atas ni, I tak perlu lah nak cerita. This is like my life!!!! Volleyball. Tak lengkap percutian Phuket I kalau I tak dapat main volley dengan kengkawan. So, I akan pastikan untuk bawak bola utk main waktu petang2 kat tepi pantai.


Lastly, bendera Malaysia. Why??? Coz I'll celebrate Merdeka di sana!!! Ini adalah antara barang2 penting yg I akan bawak. Ada lah few more things like running shoes sbb kami plan nak jogging tepi pantai waktu pagi... So, I believe uols pun ada list of things yg uols takkan tinggalkan.. Please share with me..

P.s.: Kalau uols ada tips di Phuket please bg tau I.

xoxo





1 comment :

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)