Nuffnang

Monday, August 26, 2013

Tips for Beach Holiday - Phuket

Salam uols. Sempat tak sempat I kena jugak hapdet blog I. Kali ni I nak story persiapan I untuk bercuti ke pantai. Apa keperluan kita dan apakah expectation nya. Semua org happy kan bila nak pergi bercuti.. *loncat-loncat atas pasir feeling tepi pantai*

Untuk pengetahuan uols, I akan bercuti ke Phuket bermula 30 August sehingga 3 September. 5 hari 4 malam! I akan duduk di area Patong. Sape yg nak join, masih sempat lagi untuk beli ticket flight..

Antara kelengkapan yg I rasa wahjeb I bawak adalah seperti di bawah:

Spray Sunblock dengan protection SPF110
Ini adalah antara benda wahjeb ye utk uols pakai semasa di pantai. Kita tak nak lah nanti, balik daripada pergi bercuti, badan kita hitam legam gitu... Mesti lah kita nak kulit kita ala2 color bronzy macam Beyoncé kan... Lagi tinggi SPF tu lagi helok! I tak suka pakai yg lotion Nye tu..Bau dia sangat menyengat! Produk yg lotion yg I seswai adalah from Nivea..

Aloe Vera Gel: Seswai!
Lepas penat mandi laut dari pagi sampai petang, kulit perlu di belai lembut dengan aloe vera gel uols... Baru lah kulit kita menjadi selembut bayi yang baru lahir.. mwahahahaha.... Dalam pada masa yg sama, aloe vera ni elok utk menyejukkan balik and walau macam mana pun kita letak sunblock, tetap akan ada kulit yg terbakar jugak.

Buku untuk dibaca
I jalan2 kat MPH Mid Valley. And I like to relax masa beach holiday, lagi2 kalau kat Patong beach tu. Amat seswai sekali duduk berehat sambil baca buku. So, I beli lah this book. The content of this book, I will share with you in my next entry.


Sony MP3 Player

Koleksi lagu mesti mantap. Takkan lah I nak baca buku 24-7 kan... And tak lalu lah jugak nak dengar deruan ombak sepanjang masa. So selang 1 jam mungkin I akan dengar alunan muzik Tanah air dan antarabangsa pilihan I. Niat hati nak beli Bluetooth speaker... Tapi nanti ganggu org lain pulak..


Gambar kat atas ni, I tak perlu lah nak cerita. This is like my life!!!! Volleyball. Tak lengkap percutian Phuket I kalau I tak dapat main volley dengan kengkawan. So, I akan pastikan untuk bawak bola utk main waktu petang2 kat tepi pantai.


Lastly, bendera Malaysia. Why??? Coz I'll celebrate Merdeka di sana!!! Ini adalah antara barang2 penting yg I akan bawak. Ada lah few more things like running shoes sbb kami plan nak jogging tepi pantai waktu pagi... So, I believe uols pun ada list of things yg uols takkan tinggalkan.. Please share with me..

P.s.: Kalau uols ada tips di Phuket please bg tau I.

xoxo





Friday, August 23, 2013

Lamaran di Tolak - Indian


Sapa pernah melamar?? Sila angkat tangan?
Dimana uols melamar?
Bila?

Well, melamar adalah satu bahagian penting dalam hidup seseorang apabila nak mendirikan rumah tangga. Kalau boleh nak buat yang terbaik!! Kalau kat Malaysia ni, hado yang buat kat Restoran Berputar, KL Tower, ada yg buat kat pulau-pulau indah, hado yg buat kat KLCC, ada yg buat surprise kat Taman Burung, ada yang gi taman pastu nari2 guling dan kemudian....tadaaaa!! Keluar cincin sajorh and ada jugak yg buat ala kadar sajorh... Kebanyakkannya ala kadar je lah kan... *Uols pun sama ala kadar... I tau!*

Bila tgk video kat atas tu, I terasa sedih pun hado, padan muka pun hado. Tapi, I pun tatau apa sebab pompuan tu tetiba tampar dia kan.. Mungkin:

1. Dia masih belum bersedia
2. Cara lamaran tu, membuatkan pompuan tu panik dan malu
3. Actually pompuan tu tak suka laki tu... *Nak pow duit dia sajorh*

Dan yang terakhir yg boleh I fikirkan, yang maybe pompuan tu K.I.N.K.Y! *
 
4. Pompuan tu ada fetish suka tampar-menampar!! Konsep suka kena lanyak dulu baru puas uols!!! *matilah*

Saya tak nak kahwin! Jangan paksa!!!
Walau apa-pun, sebelum nak melamar kita kena lah tau cara partner kita...ye dok... Jangan lah nak buat surprise gila-gila uols... I takut akhirnya kena penampar sajorh!

Apakah cara lamaran yg paling hunik uols penah tengok? Or nak senang, macam mana husband-husband korang lamar korang??  Cuba share kat sini!

xoxo





Thursday, August 22, 2013

Konsert Lentera Timur - Dato' Siti Nurhaliza

Bila: 20-22 September 2013
Time: 8:30 p.m.
Where: Panggung Sari, Istana Budaya

Harga Ticket: Bermula daripada RM78 - RM338


Kepada semua peminat-peminat tegar DCT, ticket Konsert Lentera Timur sudah mula terjual sejak dari minggu lepas lagi.Nama konsert ni sendiri pun dah menampakkan konsep konsert tersebut iaitu konsert irama Malaysia *konpom ada sesetengah part yang aku akan lentok2 ngantuk*

Tapi konsert DCT tak pernah mengecewakan I. Daripada DCT turun dari langit *konsep diterbangkan la* sampai la konsep ala2 sajorh!! Semuanya best! Konsert terbaik yang pernah I pergi adalah konsert Satu di Istana Budaya. Oh lupa nak bg tau. I kan kiasu... So I dah beli ticket konsert ni..mwahahahaha. I akan pergi pada hari Ahad, 22 hb. Kira malam terakhir lah.

Selalunya, pada malam terakhir, DCT akan bagi yg terbaik untuk peminat. Almaklumlah, malam last kan. Katanya, sape yang pergi malam terakhir, DCT akan bagi door gift kipas buluh dengan towel muka *hado???? konsep pergi rumah org kahwin*

Okaylah, I tak nak mengarut dah. Jom pergi sesama uols. Macam mana? Uols boleh beli ticket secara only di: Click Here --> www.AirAsiaRedtic.com

OR

Istana Budaya: 0187197333
Victoria Music Outlet Sg Wang:  0321487208
Victoria Music Outlet Amcorp Mall: 0321487208
Victoria Music Outlet Tropicana: 0377222955
Victoria Music Outlet BSC: 0320931093
Rock Corner KLCC: 0321815560
Rock Corner The Gardens: 0322014893
Rock Corner The Curve: 0377331139
Rock Corner Subang Parade: 0356131139
KL Life Centre TEL: 0321622570
Tune Store: Low Yat Plaza
AirAsia Travel Service Center: KL Sentral

Untuk pertanyaan lanjut uols boleh hubungi AirAsiaRedtix Ticketing Hotline di +60387754666 from 9:00 a.m. to 6:00 p.m. weekdays only!

xoxo

Nahas di Karak

Takziah I ucapkan buat keluarga mangsa nahas bas jatuh dalam gaung di Karak Highway and speedy recovery kepada yang cedera. Terima kasih buat semua warga penyelamat!

Setakat ni 30 orang disahkan terkorban. Bas tu membawa 49 penumpang dalam perjalanan dari Genting Highlands ke ibu negara, dan ia antara yang terburuk di Malaysia. Cuba uols tengok video di bawah sumber daripada: Berita Harian



Sesungguhnya, kemalangan tidak berbau! I baru terkata dalam hati last weekend untuk pergi Genting someday. Tapi bila dapat tau berita macam ni, terus seram. Jalan ke Genting Highlands adalah antara jalanraya yg I takut sgt utk lalu. Antara jalan-jalan lain seperti Jalan Bukit Putus dan ke Cameron Highland.


Bus Yang Terhumban Ke Dalam Gaung
Anggota Penyelamat Menggunakan Crane
I juga sertakan sumber dari: Click Here --> Utusan Online Kalau uols malas nak click, baca sajorh kronologi kemalangan maut melibatkan bas di kawasan Genting Highlands, Pahang di bawah:

5 Mac 2012 - Dua pelancong warga India maut manakala 20 lagi penumpang cedera apabila bas pelancong terbalik di bahu jalan di KM4.5 Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak ketika bas itu dalam perjalanan dari Genting Highlands ke ibu negara. 

29 Okt 2010 - Tujuh maut manakala 20 orang cedera selepas sebuah bas pelancongan terbabas lalu terbalik di KM38 Genting Sempah ketika menuruni Genting Highlands.

2 Sept 2010 - Lapan belas orang cedera apabila bas persiaran yang dinaiki terbabas dan terbalik di KM35.1 Lebuhraya Karak-Kuala Lumpur ketika dalam perjalanan dari Genting Highlands.

3 Jun 2008 - Dua penumpang sebuah bas persiaran maut manakala 41 yang lain cedera apabila bas yang mereka naiki terbabas lalu terjunam sembilan meter ke dalam gaung diKM 22.5 Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak.

20 Nov 2006 - Tiga pegawai Provincial Electricity Authority of Thailand (PEA) terbunuh apabila bas dua tingkat yang dinaiki mereka terbalik ketika dalam perjalanan pulang dari Genting Highlands di KM13, Jalan Genting Highlands-Batang Kali.

14 Nov 1999 - Seorang kanak-kanak lelaki berumur 12 tahun dari Singapura terbunuh apabila sebuah bas yang dalam perjalanan ke Singapura, terhumban ke dalam gaung di Genting Highlands.

31 Dis 1996 - Seramai 30 orang cedera apabila sebuah bas menuju ke Kuala Lumpur terbabas ke dalam gaung di KM4 dekat Tokong Chin Siew di Genting Highlands semasa sedang menuruni bukit peranginan itu.

15 Julai 1996 - Tujuh belas orang termasuk enam kanak-kanak terkorban apabila bas yang dinaiki mereka terhumban kira-kira 100 meter ke dalam gaung ketika pulang daripada menyertai hari keluarga di Genting Highlands. 

Marilah sama-sama kita sedekahkan alfatihah untuk semua mangsa dan mereka yang telh pergi dulu sebelum kita. Pesanan I kepada uols: Hati-hati ketika memandu!

xoxo 

Wednesday, August 21, 2013

Lebih Indah Lirik - Siti Nurhaliza


Pelangi 
Terlihat tika adanya
Titisan hujan begitu resam alam
Perlu ada kepelbagaian
Cabaran dan dugaan
Membuat hidup lebih indah

Di sekelilingmu ada dinding dinding *sakit jiwa*
Yang menghampari dan merintangi
Jiwa serta raga
Cinta jiwa cinta
Kau harunginya
Diharunginya mengharunginya


First time I dengar lagu ni masa konsert DCT di Dewan Filharmonik Petronas.  Walaupun I peminat setia DCT, tapi I lebih gemar lagu2 simple daripada DCT seperti dalam album Pancawarna, Adiwarna etc. Lebih senang, lagu2 ciptaan Ajai, Lukman S, Adnan Abu Hassan, LY etc.

Bagi I lirik untuk lagu ni terlampau mengarut siap hado dinding-dinding bagai. Pastu lirik dok ulang-ulang itu sahaja. Saya selaku peminat tegar DCT, amat kecewa dengan lagu ni. Baik baca puisi kat Dewan Bahasa!!

Dats it! I sentap! Uols enjoy lah dengar lagu ni ok. 

Next post: Ticket Konsert DCT di Istana Budaya
Bila: Esok!

xoxo

Monday, August 19, 2013

Whey Protein, Creatine, Serious Mass etc

Salam uols! Sesiapa yg berminat untuk membeli Whey Protein, Creatine, Serious Mass or many other products at a much cheaper price than yg berada di GNC, uols boleh buat tempahan kat I.

Whatsapp: +60193275211

Harga-harga untuk kebanyakan product2 ni I boleh dapatkan around RM150-190 sajorh!! Semoga kita lebih cantik untuk Ramadhan dan Syawal akan datang *toodiah persiapan untuk lagi setahun*




xoxo

Friday, August 16, 2013

Offer Nissim Feat Maya - Alone Lyrics

I look at you and see
Someone I don't wanna be
And it's taking me too long to realize
I'm better off alone
All the times that you told me lies
And you know that it happened too many times
And its time that I realize
I'm better off alone

I look at you and see
Someone I don't wanna be
And it's taking me too long to realize
I'm better off alone
All the times that you told me lies
And you know that it happened too many times
And its time that I realize
I'm better off alone

I'm leaving you now
I want you to know
I know what I want and I knew all along
I couldn't let go but I'm not gonna stay anymore
So I'm leaving baby
I cannot forget all the pain that I had
All the things that you said
How you're making me mad
And you've made me feel bad all alone
This time I'm moving on

Leaving you don't need you anymore
Leaving you don't need you anymore
Leaving you don't need you anymore
Leaving you don't need you anymore

I am leaving you this time
I'm not letting you play with my mind
And I moving with my life
This time
I am leaving you behind
All the times that you told me lies
And you know that it happened too many times
Now it's time that I realize
I'm better off alone

All the times that you told me lies
And you know that it happened too many times
And it's time that I realize
I'm better off alone

I'm leaving you now (living you now)
I want you to know (leaving you now)
I know what I want and I knew all along (I want you to know)
I couldn't let go but I'm not gonna stay anymore (leaving you don't need you anymore)
So I'm leaving baby (I'm leaving baby)
I cannot forget all the pain that I had (I'm leaving baby)
All the things that you said
How you're making me mad (I'm leaving baby)
And you've made me feel bad all alone
It's time I will be alone. (I'm moving on)


xoxo

Fynn Jamal with Her Belacan

Salam hari Jumaat uols! I ada satu story yang agak kelakar. Pagi tadi I dengar kat radio Hot.fm *oh yes this is one of my favourite radio station....at least currently* Fafau berborak dengan click here for her blog --> Fynn Jamal. Well, I susah nak kenal artis-artis baru kat Malaysia sbb I jarang tgk channel2 Malaysia *artis kah dia*. I kan dilahirkan di Eropah *kalau2 uols dah lupa* jadi I lebih terpengaruh dengan rancangan mat saleh *sambil suap sambal belacan masuk ke mulut* Hado berangan!!

Secara ringkas, daripada yg I dengar kat radio tadi, Fynn Jamal ni pernah menetap/masih di Kazakhstan bersama suami dia. Maklumlah kat sana apa aje yg ada uols. Bukan macam kat London or New York, sume hado *mesti uols tatau kan*

So, selama setahun, Fynn Jamal tak makan makanan Malaysia. Mesti rindu gile. So, setelah setahun baru dia dapat tau macam mana family dia nak hantar makanan secara pukal melalui pos. Jom kita tengok youtube kat bawah ni:


Secara kesimpulannya uols, kita harus berterima kasih kerana masih dapat rasa makanan Malaysia. Namun sekali-sakala, kita patut jua suka makanan luar! Sekian!!

Aci suka makan nasi daun pisang juga
Terimalah pantun makanan dari I:

Jauh merantau ke negara orang
Jangan dilupa makanan tempatan
Makanan luar rasanya sedap kadang-kadang
Makanan tempatan apa yang uols suka?

Berikut adalah makanan kesukaan I:
  1. Nasi lemak Noorlin *emak saya*
  2. Laksa Penang
  3. Popiah basah
  4. Nasi briyani + acar buah
  5. Pelbagai kuih raya *amik feel bulan Syawal*
  6. Chocolate
  7. Dll *uols add lah sendirik*
Apa makanan favourite uols? Please share dengan I. I nak tau jugak!

xoxo


Wednesday, August 14, 2013

Malaysia Airlines on Sale

Pagi tadi masa I tgh drive ke office dengan senang hatinya, tetiba I dengar kat radio:


Malaysia Airlines is on Sale up to 50%!

Tanjat boboi! Kalau uols tak percaya, I ada sertakan keratan news from The Star today:


Sebelum pergi kita makan dulu lah appa!

Source from The Star
Economy class airfares discounted up to 30%
Business class airfares discounted up to 45%

Offers cover travel from Malaysia to South East Asia, North Asis, South Asia, Australia, North America & Europe.

Travel Period: Second half 2013 - End of September (tahun nya tak dinyatakan... Maybe next year kot)

Contoh tambang:
KL to Guangzhou from RM1,178 (wow......)
KL to Mumbai from RM1,609 (oooohhh....)
KL to Melbourne from RM2,169 (wow.....)
KL to London from RM3,409 (wow.....)

Untuk maklumat lanjut, uols boleh log on to www.malaysiaairlines.com atau telefon talian 1300-88-3000.

----------------------------------


Kalau nak murah lagi, kita duduk je atas kapal terbang

Jadi, ke mana plan holiday uols tahun ni atau tahun akan datang? Tahun ni quota Idah penuh. End of this month, I akan bercuti ke Phuket (nak buat open house kat Patong uols) and in February 2014, I akan shopping sakan di Bangkok. Kalau ada rezeki, next year I teringin untuk ke Borobudur and Europe. Doakan lah I dapat ke sana ok!

Kalau uols ada travel plan, sharelah dengan I!

xoxo

BSN Putrajaya Night Marathon 2013

Kepada sesiapa yang berminat untuk mendaftar BSN Putrajaya Night Marathon 2013, sila click link di bawah:

Click here --> BSN Putrajaya Night Marathon 2013


This year I akan berlari bersama ahli-ahli baru yg baru nak join run:
  1.  Jidin 
  2. Azhar
Tarikh run: 19 October 2013
Hari: Sabtu
Lokasi: Tajuk title post ni pun dah terang2 kasi tau lokasi uols!!!!



P.s: I've participated this run last year.

xoxo

Offer Nissim Feat Maya - Give Me The Strength Lyrics

Tonight I was craving for someone
Intoxicated with some wine
God I was blind
So I took the phone
I'm calling you
So stupid of me to
I was over you

And I was trying to tell you
It was never good for you
You never listen to anything
That I ever said to you
It took sometime before I realized
You will never see me through
Now it's time I'm telling you
I am over you

Oh give me the strength
To walk away
To walk away from him
I was over him
And oh give me the power
To let go of everything
Thought it was oh so true
I was over you

And I was trying to tell you
It was never good for you
You never listen to anything
That I ever said to you
It took sometime before I realized
You will never see me through
Now it's time I'm telling you
I am over you

Had you ever realized
All the pain was in your eyes
You will never be surprised
I wouldn't have to compromise
I've tried and tried
I've swallowed all my pride
I never had to be lied
Oh no not I 
xoxo